آقای احمدی نژاد؛ سخنان «25 درصدی» فراموش نشود!
با پایان هر دولت به رسم مألوف، حامیان و منتقدان، صریحتر مواضع خود را بیان میکنند که البته گاه با آنچه در واقعیت رخ داده، فاصله بسیاری دارد.
به گزارش «تابناک»، پس از پایان دولت سازندگی، حامیان اصلاحات که عرصه نقد را فراهمتر از گذشته میدیدند، شروع به انتشار نقدهایی بر دولت قبل کردند که البته برخی از آنان هم اکنون اذعان دارند، زیادهروی در نقد، یکی از معضلات نقادی در دوران اصلاحات کشور بود که البته پس از پایان دولت اصلاحات نیز همین روش از سوی برخی منتقدانش تکرار شد.
اما پس از پایان دولت دهم، دولتی آغاز به کار کرد که شعار اصلی خود را رفتار بر مدار اعتدالگرایی در امور بیان میکند و همیشه حامیان خود را ـ چه با سخنرانیهای صریح و چه از راه دیدارهای جداگانه با اصلاحطلبان و اصولگرایان ـ به این کار دعوت میکند و تلاشش بر این است تا از ایجاد جو افراطی در جامعه خودداری میکند، ولی دولت یازدهم که بنا بر اظهارات رئیس آن، تدبیر و امید را در سرفصل همه کارهای خود قرار داده، مورد نقد از طرف گروههای مختلف قرار گرفته است.
یک بخش از منتقدان دولت کنونی ـ که بیشتر اوقات در چند سال اخیر، همواره در جاده « احمدی نژاد ـ منتقدان» در حرکت رفت و برگشتی بودهاند ـ با بازگشت به گذشته و بیان مواضع قبلی رئیسجمهور و قرار دادن آن با مواضع کنونی، سعی در القای رفتار دوگانه دولتمردان فعلی دارند. این منتقدان که موضع دولت روحانی در مذاکرات و همراهی اصلاحطلبان و آقای هاشمی با وی را جزو محورهای اصلی نقدهای خود قرار دادهاند، سعی بر این دارند که نقد خود را شفاف بگویند؛ هرچند شاید گاهی بدون اطلاعات تخصصی باشد، ولی به هر حال از سوی افراد مشخص اعلام میشود.
اما دسته دیگر از منتقدان دولت، رفتاری متفاوت در پیش گرفتهاند، زیرا در کنار انتقادهای هرازگاه خود از دولت، بیشتر به نقد منتقدان اصلی دولت یازدهم میپردازند و با دست یازیدن به موضوعاتی همچون نقل خبر به نقل از «منابع آگاه» و یا «خاطرهنگاری از دیدارهای قدیمی احمدی نژاد»، سعی در حذف و تسویه حساب با دیگر منتقدان دولت روحانی دارند.
در این رویکرد جدید این رسانهها با انتخاب برخی موضوعات و کلیدواژههای خاص و محوری که بیشترین حساسیت را در میان منتقدان دولت احمدی نژاد در پی داشت، سعی در ایجاد جو خبری در قالب تأیید و تکذیبهای پس از انتشار خبر دارند که در میان آنها شاید اشاره ای هم به احتمال کاندیداتوری رئیس جمهور سابق برای انتخابات آینده ریاست جمهوری شود!
در یکی از خاطرهگوییهایی که به تازگی به نقل از محمود احمدی نژاد مجددا انتشار یافته، ادعا شده است، وی در دیـدار با حامیـان دولت خود ـ در دی ماه سال 90 ـ میگوید: «اگر کسی در چنین موضع خدمتی قرار گیـرد که من قرار گــرفتهام، شاید حدود 10 درصـد از حرفهایش را بتواند بزند، حدود 25 درصدش را شاید بتواند بعد از تمام شدن مسئولیت در آینده بگوید و حدود 60 درصـدش را هـرگز نمیتواند بگوید، چون مصالح بالاتری هست، برای اینکه راه بماند، برای اینکه انقلاب حفظ شود».
در همین مطلب به ماجرای برکناری منوچهر متکی، وزیر خارجه وقت هم اشارهای میشود که اگر حتی بخشی از آن واقعیت داشته باشد، پیدا کردن واژه مناسب برای واکنش به چنین رخدادی، بسیار سخت و دشوار خواهد بود و آنچه دیده میشود، این است که هرچند قطار خاطرهگویی حامیان رئیس دولت قبلی از ایستگاه «حامیان سابق احمدی نژاد» شروع به حرکت کرده، مطمئنا در ادامه راه در ایستگاه «حامیان اعتدال» هم توقفی خواهد داشت.
گرچه رفتار غیررسمی و بدون مسئولیت حامیان رئیس جمهور سابق در قالب خاطرهگویی با رفتاری که محمود احمدی نژاد به آن مشهور است (شجاعت و صراحت) در تناقض است ، اما احمدینژاد می تواند با آموزش نقادی شفاف و مبتنی بر اصول به این گونه از حامیانش و بیان همان «25 درصد» از واقعیات دوران ریاست جمهوری خود که حامیانش به نقل از وی اعلام کرده بودند ـ به شفاف شدن فضای سیاسی کشور کمک کند.