11 میلیون جوان ایرانی در آستانه ازدواج
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان "11میلیون نفر از جوانان در ایران در آستانه ازدواج هستند" گفت: مسئله افزایش جمعیت فراارگانی بوده تمام نهادها باید برای برطرف شدن این مشکل همکاری کنند.
به گزارش تسنیم، محمدهادی ایمانیه ظهر امروز در نشست کشوری رویکردهای ارتقای نرخ باروری، اظهار کرد: رشد جمعیت در استان فارس 12درصد بوده که نسبت به دهه نخست انقلاب بهشدت کاهش و به یکسوم رسیده است. وی با اشاره به عوامل کاهش رشد جمعیت در کشور افزود: بالا رفتن سن ازدواج، فاصله زیاد بین ازدواج و فرزندآوری و فاصله زیاد تولد فرزندان از مهمترین عوامل کاهش رشد جمعیت است.
ایمانیه با اشاره به کاهش آمار ازدواج در سالهای اخیر تصریح کرد: از برنامههای در دست اجرای دانشگاه علوم پزشکی ادغام برنامه پزشک خانواده با بستههای سلامتی ارائه شده توسط واحد سلامت جمعیت وزارت بهداشت است. وی با بیان لزوم آسان شدن ازدواج در جامعه، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات جوانان برای ازدواج تهیه مسکن است که دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احداث خوابگاه متأهلی تا حدودی سعی در رفع این مشکل کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه باید با یاری خیّرین ساخت خوابگاههای متأهلی افزایش یابد، گفت: دانشگاه علوم پزشکی با همکاری دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه و آستان احمدبن موسی(ع) مشاوره پیش از ازدواج را در شیراز برگزار میکنند و امیدواریم این برنامه با حمایت استانداری و تولیت جدید آستان شاهچراغ ادامه یابد.
محمداسماعیل مطلق مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز که در این جلسه حضور داشت در سخنانی گفت: هم اکنون نرخ باروری در استان فارس کمتر از دو و یکدهم است که باید به بیش از این مقدار افزایش یابد. وی با بیان اینکه مسئله افزایش جمعیت فراجمعیتی و ارگانی است و تمامی نهادها باید برای حل این مشکل همکاری کنند افزود: از نظر جمعیت شناسی وقتی رشد جمعیت کشوری کمتر از دو باشد تهدیدی برای آینده جمعیت آن کشور است.
مطلق با اشاره به اینکه آمار ازدواج باید افزایش یابد، خاطرنشان کرد: افزایش سن ازدواج از سال 1345 تا 1390 در کشور ما سیر صعودی داشته است. وی گفت: 11 میلیون از جوانان در ایران در آستانه ازدواج هستند که بخش قابل توجهی از آنها در حال پشت سر گذاشتن سنین باروری هستند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در خانوادههای تکفرزند فرزندان در آینده دچار مشکلات روانی و اجتماعی میشوند، افزود: با توجه به اینکه بهتر است کودک تا دو سال از شیر مادر استفاده کند و خانواده باید تا یک سال روی مسائل گفتاری و کرداری کودک کار کنند. میزان تفاوت استاندارد میان به دنیا آوردن فرزندان 3 سال است.
وی با بیان اینکه 20 درصد زوجین جوان نابارور هستند و 3میلیون از زوجین اصلاً فرزند ندارند، گفت: بسیاری از ناباروریها اکتسابی است که باید با آموزش عمومی برای پیشگیری از اینگونه ناباروری به ارتقای نرخ باروری کمک کرد. محمد اسلامی، مشاور فنی دفتر سلامت خانواده نیز که در این جلسه حضور داشت، خاطرنشان کرد: طبق بررسیای که در 9 منطقه انجام شده است تعداد فرزندان مورد مطالبه زوجهای جوان 2.4 است که باید با سه زایمان این تعداد فرزند را تکمیل کنند که بهدلیل بالا رفتن سن ازدواج و دیگر مشکلات ازدواج نمیتوانند این هدف را تأمین کنند.
وی با بیان اینکه بهترین سن باروری 18 تا 35 سال است، بیان کرد: پس از سن 35سالگی بارداری پرخطر افزایش مییابد که راهکار مقابله با این مشکل پایین آوردن سن ازدواج، کاهش فاصله زمانی بین ازدواج و تولد اولین فرزند و فرزند اول با دیگر فرزندان است. اسلامی با بیان اینکه طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده که 52 ماده در آن پیشبینی شده است که یازده ماده آن به خدمات رسانی به مادران باردار و فرزندان آنها اختصاص دارد.